Dzisiejszy konkurs to pokaz rywalizacji na bardzo wysokim poziomie. Jury miało twardy orzech do zgryzienia  – wszystkie potrawy bardzo smaczne, pięknie zaprezentowane – która wybrać? Po długich obradach wybrano zwycięzców:

I miejsce  – Hubert Rudnik i Kamil Puchta – Comber w panierce pistacjowej, z gruszką z wina, słodkim groszkiem i sosem z wina redukowanego.

II miejsce  – Dorota Wieliczko i Szymon Dąbrowski – Królik duszony w marynacie miodowo-musztardowej z sosem śliwkowym, piernikiem i grilowaną polentą.

III miejsce – ex aequo – Patrycja Ziółkowska i Paulina Wieliczko – Królik duszony w cebulowej pierzynce z soczewicą, grilowaną gruszką i sosem żurawinowym oraz              Ewelina Wróbel i Agata Karczmarczyk – Roladki z królika w zielonej panierce z kaszą jaglaną, miodowym farfalle i sosem śmietanowym.

 

Wszystkim uczestnikom GRATULUJEMY!!!

Przepisy na konkursowe dania wkrótce na naszej stronie, w zakładce „Gotuj z nami”.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *