Miło nam poinformować, że uczeń naszego Technikum Rafał Zaleski zajął I miejsce w konkursie online organizowanym przez ogólnopolski program dla szkół gastronomicznych „ Szef dla Młodych Talentów” .

„Szef dla Młodych Talentów” to program edukacyjny wspierający przyszłych szefów kuchni w pierwszych krokach ich kariery zawodowej. Inicjatorem programu Szef dla Młodych Talentów jest sieć hurtowni MAKRO Cash&Carry Polska. Projekt wspiera Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska oraz Rada Programowa, w skład której wchodzi wiele mistrzów m.in. redaktor naczelna Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska, Justyna Adamczyk.

Wyzwaniem kulinarnym było zaproponowanie pasztetu na Wielkanoc.

Potrawa przygotowana przez ucznia na zajęciach praktycznych to „pasztet z białej ryby w towarzystwie czekoladowych kurek muśnięty sosem miodowo-musztardowym”


W naszym Technikum lubimy szukać wciąż czegoś nowego i nie lubimy poprzestawać na tym, co już próbowaliśmy.
Rafał zaimponował Jury nietypowym połączeniem kurek z czekoladą deserową.

Jedno jest więc pewne – jedzenie i nauka to… niezwykłe połączenie. Nie bójmy się więc próbować nowych smaków!

Gratulujemy i życzymy powodzenia w kolejnych konkursach!

1 Reply to “Sukces Rafała Zaleskiego w konkursie gastronomicznym”

  1. Bardzo się cieszymy, że mimo trudnej sytuacji z związanej z pandemią nasi uczniowie wykazują mnóstwo zaangażowania … a nas nauczycieli to buduje i motywuje do dalszej pracy .. Brawo Rafał !

Skomentuj MD Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *