We wtorek 17 października Oliwia Przewoźna i Adam Fąk podjęli wyzwanie 3 edycji „Bitwy na Drobiowe Smaki”

„Bitwa na drobiowe smaki” to ogólnopolski konkurs kulinarny realizowany przez Krajową Federację Hodowców Drobiu i Producentów jaj. W tegorocznej edycji do walki przystąpiło jedenaście drużyn. Reprezentanci naszej szkoły Oliwia i Adam uczniowie klasy III TŻiUG we wtorek zakwalifikowali się do eliminacji regionalnych, a następnie w środę zdobyli PIERWSZE MIEJSCE przechodząc tym samym do Wielkiego Finału gdzie zawalczą o tytuł MISTRZA DROBIOWEGO SMAKU
Podczas konkursu jury oceniło przygotowane przez uczestników potrawy pod kątem:

  • kreatywności
  • techniki
  • smaku
  • tempa pracy
  • stosowania zasad zero waste
  • podziału zadań w zespole

A oto, co o konkursie mówią Oliwia i Adam:

To było dla nas bardzo duże wyzwanie z jakim przyszło nam się zmierzyć. Stres, masa przygotowań, a to wszystko po to, by być niesamowicie szczęśliwym, gdy usłyszeliśmy werdykt. Uczyliśmy się i motywowaliśmy siebie nawzajem, pomimo chwil zwątpienia nie poddaliśmy się i udało nam się osiągnąć więcej niż myśleliśmy. Spełniliśmy marzenia, a to dopiero początek naszej wspaniałej, niezapomnianej przygody .

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *